Milyen otthonról végezhető munkák alkalmasak a fogyatékkal élőknek?

Szeretnél chat operátorként dolgozni?

Magyarországon a felnőtt emberek 1,9%-a szenved valamilyen fogyatékosságban. Ez 456 638 embert jelent! Sajnos úgy tűnik, hogy a fogyatékkal élőknek nehezebb munkát találniuk. Magyarországon ugyanis a fogyatékkal élők foglalkoztatási rátája 17%. Megdöbbentő számok, de sajnos ez a szomorú valóság.

Sok ember számára, akik valamilyen fogyatékosságtól szenvednek, a távmunka nagyszerű lehetőség, mivel az irodákban ritkán vannak jó megoldások az ilyen emberek számára.

Az online-és az otthoni munkák sikerének köszönhetően, egyre több elérhető állás bukkan fel a fogyatékkal élők számára itthon is.

Ezek a munkák nem feltétlenül csak olyanok, amik nem igényelnek különösebb oktatást. Lehetnek akár olyanok is, ahol elvárás a magasabb végzettség és éppen fogyatékkal élőket keresnek rá.

Ha élvezed, hogy a saját időbeosztásod szerint dolgozhatsz és az sem zavar, hogy a számítógéped elé vagy kötve egész nap, akkor az otthonról végezhető munkával, legyen az részmunkaidős vagy teljes munkaidős, tisztességes összegeket kereshetsz.

Milyen otthonról végezhető munkák léteznek a fogyatékkal élők számára?

Számos törvényes munka van a fogyatékkal élők számára is, amiket otthonról tudnak elvégezni. Ilyen például az ügyfélszolgálati munka, a chat operátori munka és a virtuális asszisztensi pozíció. De természetesen azok is megfelelőek, amik sok számítógépes munkát igényelnek és kevés a megbeszélések száma.

A legtöbb otthonról végezhető munkánál elvárás, hogy a 160 kilométeres környezetében éljél, de vannak olyanok is, ahol a világ bármely pontjából dolgozhatsz. Ezeket a munkákat általában az interneten találod meg.

Fogyatékosságban szenvedsz

Az otthonról végezhető munka előnyei a fogyatékossággal élők számára

Az egyik előnye, ha otthonról dolgozol és esetleg van szolgálati kutyád, hogy akkor veled lehet.

Mivel rugalmas az időbeosztásod, így nyugodtan elmehetsz az orvoshoz, ha van időpontod anélkül, hogy kiessen egy nap a munkából.

Illetve nem kell fizetned az utazásért, vagy a parkolóhelyért, hiszen otthonról dolgozol.

Példa azokról a vállalatokról, akik a munkaerő sokszínűséget hirdetik

Amellett, hogy kényelmesebbek az otthonról végezhető állások, számos egyéb előnye is van. Például vannak olyan cégek, ahol fizetett szabadság van és rugalmas az időbeosztás is.

Van, ahol jár egészségbiztosítás és utazási kiváltság is.

A fogyatékkal élők számára a számítástechnika és az értékesítés az egyik legnépszerűbb iparág. Ezek a munkák rendkívül versenyképesek. Az itt kínált fizetések és juttatási csomagok igen kecsegtetőek.

Az IT-szervezetek kisegítő technológiát és egyéb előnyöket kínálhatnak, amelyek elősegítik a fogyatékkal élő munkavállalók sikerét. Például a Rehabjob cég arról ismert, hogy sok fogyatékkal élőt alkalmaz, és elvileg nagyon egyszerű a toborzási folyamatuk.

Fogyatékosságban szenvedsz? Nézd meg az OnlineAllas által kínált munkát!

Függetlenül attól, milyenek a képességeid, számos otthonról végezhető munka van több iparágban is. Nálunk jelenleg a chat operátori pozícióban van üresedés. 

Az OnlineAllasnál olyan embereket keresünk, akik chat operátorként szeretnének dolgozni. Az ügyfeleink egy online fantázia chat felületen vannak, ahol a jó munkaerő jelenti a szervezet gerincét.

A chat operátorok számos magányos embernek segítenek abban, hogy ne érezzék egyedül magukat. Fantáziavilágban élő karaktereknek jobban ki tudják magukat fejezni anonim módon. 

Tehetséges chat operátorokat keresünk a csapatunkba. Annyit dolgozhatsz, amennyit csak szeretnél. A fizetés azon múlik, mennyi üzenetet küldesz el.

Hétköznapi témákról kell csevegni, mint a sport és az időjárás, de akár egy kis fantáziálás és felnőtt tartalom is szóba kerülhet.

Chat operátorként:

  • 100%-ig anonim maradsz (csak írásban történik a kommunikáció, nincs se video, se hang)
  • Önállóan és rugalmasan dolgozol
  • Aszerint kapod a fizetést, amennyit dolgozol
  • Segítesz azokon, akiknek szükségük van beszélgetőpartnerre

Érdekel ez a fajta távmunka, amit mi kínálunk?

Összegzés

Ha testi fogyatékosságban szenvedsz, akkor nem csak a kifejezetten fogyatékkal élőknek szánt munkákat kell keresned. Bármilyen online munka megfelelő lehet. Kereséskor rájössz, hogy jó néhány online cég van, akik gond nélkül felvesznek.

Az értelmi fogyatékosságban szenvedők a call centerekben találhatnak állást vagy írásban történő ügyfélszolgálatoknál. Az ilyen munkák általában igen jól fizetnek óránként. Ha bármilyen elvárásuk is van, akkor maximum egy érettségi elég nekik.

Azonban annak ellenére, hogy az ilyen otthonról végezhető munkák igen népszerűek, még nem biztos, hogy mindenkinek megfelelnek. Például előfordulhat, hogy egy súlyos hallássérült személy nem tud olyan munkát végezni, amely sok személyes találkozót igényel, vagy nem tud egy telefonközpontban dolgozni. Nekik az otthonról történő munkavégzés és az írásban történő kommunikáció a tökéletes megoldás lehet.