Otthoni munka

Szeretnél chat operátorként dolgozni?

Kinek való az otthoni munka és miért van nagy sikere?

Egyre többen dolgoznak otthonról, ennek számos vállalkozó és cégtulajdonos élvezheti az előnyeit. Ilyen például, hogy számos teljes egészében otthonról végezhető pozíciót kínálhatnak a munkavállalók számára. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen otthoni munkákkal találkozhat, melyekkel saját időbeosztásodhoz igazodva kereshetsz pénzt!

Ezen az oldalon megismered az otthonról végezhető munkákat, a távmunka népszerűségének okait, valamint az előnyeit is. Továbbá tanácsokat is adunk, hogy az otthonról végezhető munka minél eredményesebben menjen.

Egészen pontosan mi is az otthoni munka?

Az otthonról végezhető munka pontosan azt jelenti, amire a neve alapján gondolhatunk: otthonunk kényelméből végezhető munkát, amihez nem kell bejárnunk egy irodába!

Vagyis lényegében ide sorolható bármilyen munka vagy szolgáltatás, amelyért a dolgozó fizetést kap, miközben nem egy meghatározott helyen (pl. irodában) végzi azt.

Bizonyos otthoni munkáknál még az is megesik, hogy a hagyományos irodai környezettől eltérően nem időalapú, hanem feladat- vagy projektalapú fizetségről van szó. Ilyen esetekben a munkáltatónak nincs közvetlen befolyása arra, hogy mennyit dolgozunk a megszokott hétköznapi munkaidőn kívül – így a „munka” egészen más értelmet nyer!

Hogyan lett annyira népszerű a távmunka?

Természetesen a járvány is nagyban hozzájárult az otthoni munka gyorsabb elterjedéséhez. A járvány csúcsán, 2020 tavaszán ugrásszerűen megnőtt a távmunkában dolgozók száma, 2020 májusában a magyarországi foglalkoztatottak 17%-a dolgozott így. Ez ahhoz a felismeréshez vezetett, hogy a távmunka lehetősége a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt komoly előnyökkel bírhat. 

Számos munkáltató arról számolt be, hogy a távmunkás alkalmazottaik többet és hatékonyabban dolgoznak, mint az irodába bejáró társaik. Ráadásul az otthonról dolgozók boldogabbak is. A jobban fenntartható munka és magánélet egyensúly komoly szempont volt számos távmunkás számára.

Továbbá azt is kezdik észrevenni a munkáltatók, hogy az otthonról dolgozóknál kisebb a fluktuáció, vagyis nagyobb eséllyel maradnak hosszabb távon is a cégnél. Ez pedig azt is eredményezi, hogy kevesebbet kell költeni toborzásra és az új munkatársak betanítására!

Számos oka lehet annak, hogy valaki inkább lakhelyén végezhető munkahelyet keres ahelyett, hogy minden nap ingázna az otthona és munkahelye között.

Munkavállalóként az a legfontosabb, hogy mindig kényelemben dolgozhassunk. Ide tartozik az is, ha bármilyen okból nem tudjuk elhagyni a házat. Felesleges aggódni, számtalan távmunka-lehetőséget találunk mindenhol, így akár a nappalink kényelméből is végezhetünk tisztes fizetést biztosító munkát!

Milyen jellegű otthoni munkákat találhatunk

Milyen jellegű otthoni munkákat találhatunk?

A számítógépet és internetkapcsolatot igénylő munkák szinte bármelyike végezhető távmunkában. Az interneten napjainkban számtalan otthonról végezhető munka várja a jelentkezőket, ezek típusban és fizetésben egyaránt sokfélék lehetnek.

Csak ízelítőnek, néhány példa:

 • Élő chates ügyfélszolgálatos
 • Adatrögzítő
 • Átirat-készítő (hangfelvételből szöveges átirat)
 • Programozó
 • Író

Sok távmunkás lehetőség rendelkezik azzal a közös ponttal, hogy rugalmas munkaidőt kínálnak – így akár az éjszaka közepén is dolgozhatunk. Ráadásul azonnal munkába is állhatunk, ha nem kell hiányzó szakképesítéseket pótolni.

Az otthoni munka előnyei

Számos előnye van a távmunkának. Röviden összefoglaljuk a legnépszerűbbeket:

Spórolunk az idővel és pénzzel

A távmunka lehetőséget ad rá, hogy saját otthonunk kényelméből dolgozzunk, így nem kell akár órákat ingázni minden nap. Ezzel sok időt és pénzt spórolhatunk, mivel nem kell külön költeni irodai öltözetre, üzemanyagra, gépjármű-karbantartásra, parkolásra vagy tömegközlekedésre.

Saját időbeosztásban dolgozhatunk

Akkor dolgozhatunk, amikor csak kedvünk van. Nem kell aggódnunk amiatt, hogy hány szabadnapunk maradt még az évre, valamint a hétvégék és munkaszüneti napok miatt sem maradunk le semmiről – feltéve, ha tartjuk magunkat az aktuális projektjeink határidejéhez! Távmunkában dolgozva sokkal rugalmasabban végezhetjük dolgunkat. Mi döntjük el, hogy hol, mikor és mennyit dolgozunk. Ráadásul sokkal könnyebben tarthatunk szünetet, mert nem figyelnek a főnökök.

Kényelmesen dolgozhatunk

Habár eleinte biztos nehéz lesz átállni arra, hogy nem kell minden nap bejárni egy irodába, az otthonról dolgozók idővel megszokják a távmunka kényelmeit. Például olyan ruhát vehetnek fel, amihez éppen kedvük van, valamint több időt tölthetnek otthon a gyerekekkel, akik nem feltétlenül tartják tiszteletben a „munka” és a játék idejét. 

Kizárhatjuk a zavaró tényezőket

Ha egy cég otthoni munkavégzést tesz lehetővé alkalmazottainak, az olyan szempontból nagyszerű, hogy nem tereli el a figyelmüket minden, ami az irodában szokott történni. Tehát az ide-oda siető kollégák, valamint a hétvégéjükről folyamatosan fecsegő emberek sem zavarnak meg munka közben. Így a zajártalom is jóval kisebb és a munkaterületünk nem lesz idegesítő vagy túl hangos! Sokakat már az is boldogabbá teszi, ha nem kell egész napjukat egy íróasztal mögött, idegesítő kollégákkal körülvéve tölteni.

Kinek való a távmunka

Hogyan maradjunk hatékonyak otthoni munka közben?

Otthoni munkavégzés közben könnyen elterelheti bármi a figyelmünket, emiatt akár húzzuk-halasztjuk a dolgokat vagy akár munkakerülővé is válhatunk. Erre utaló jelek lehetnek például az alábbiak:

 • Munkaidőben túl sokat nézegetjük telefonunkat vagy közösségi oldalainkat;
 • Egész nap az ágyban fekszünk, mert semmi kedvünk beülni a székünkbe;
 • Sokat chatelgetünk kollégáinkkal munkán kívüli dolgokról;
 • Inkább házimunkát végzünk, mint hogy a távmunkával foglalkoznánk.

Ez csak pár példa, de biztosan jut még sok minden az eszünkbe, ami otthoni munkavégzés közben csökkentheti hatékonyságunkat.

Habár szinte minden megpróbálja elvonni a figyelmünket a munkáról, mindenképp próbáljuk meg különválasztani a munkát és a szórakozást, ha távmunkában dolgozunk. Ehhez adunk is néhány tippet, hogy hatékonyabban dolgozhassunk: 

Dolgozzunk mindig adott időben

Ez nekünk és munkáltatónknak egyaránt fontos, ezért készítsünk ütemtervet munkaidőnkről, lehetőleg projektekre lebontva! Akár egy online naptárat is használhatunk, ahol emlékeztetőket beállítva állíthatunk határokat a munkaidő és a szabadidő között. Így valamennyire elválaszthatjuk a családdal, barátokkal vagy szórakozással eltölthető, valamint a munkára fordítandó időt. Ha vizuális típusok vagyunk, akkor ezeket akár különböző háttérszínekkel is látványosan elkülöníthetjük egymástól, amennyiben az adott elektronikus naptár lehetőséget ad erre!

Pomodoro módszer

Használhatjuk a Pomodoro időgazdálkodási technikát, melyben 25 perc munkát 5 perc szünet követ. Sokkal hatékonyabb, mint hogy szünet nélkül órákig ülnénk az asztalnál. Sokféle alkalmazást tölthetünk le az eltelt idő követésére.

Válasszunk alkalmas helyszínt

Keressünk egy olyan helyet, ahol nem zavarnak meg mások. Ha ez nem megoldható és zavaróan hangos a környezetünk, használjunk zajszűrős fejhallgatót. Továbbá fontoljuk meg, hogy elvonulunk egy olyan helyiségbe, ahol nem látnak folyamatosan minket, mert így kisebb eséllyel zavarnak meg minket. Érdemes magunk mellett tartani némi rágcsálnivalót is, mert az éhség is jelentősen visszavetheti a produktivitást!

Korlátozzuk a zavaró weboldalak elérését

Használjunk egy olyan bővítményt, mint például a Chrome-hoz telepíthető StayFocusd. Ebben megszabhatjuk, hogy mennyi időt tölthetünk a munkához nem kapcsolódó weboldalakon, például a Facebook-on vagy a Twitter-en (de tetszőleges, számunkra zavaró weboldalakat is korlátozhatunk.

Kinek való a távmunka?

A rugalmas munkalehetőség sok mindenkinek jól jön, konkrét példának említhetjük a gyerekekkel otthon maradó szülőket vagy azokat, akik több szabadidőre vágynak. De azoknak is kiváló lehetőség a távmunka, akik bármilyen okból nehezen boldogulnak hagyományos irodai környezetben. Ilyenek például azok, akik előéletük, személyiségük, koruk, egészségi állapotuk vagy puszta időhiány miatt nem tudnak vagy akarnak bejárni. Ez annyira jellemző manapság, hogy az ilyen rétegeknek már egyre több távmunka-lehetőséget kínálnak.

 • Gyerekeket otthon nevelő szülők
 • Idősek
 • Fogyatékos személyek
 • Hallássérültek
 • Diákok
 • Büntetett előéletűek
 • Veteránok
 • Introvertált személyiségek
 • Éjjeli baglyok

A Online Állás távmunka-lehetősége

A Online Állás olyan embereket keres, akik szívesen dolgoznának chates ügyfélszolgálatosként. Ügyfeleink online fantázia chat felületen ismerkednek. Ezeknek a gerincét pedig a szorgalmasan dolgozó alkalmazottak alkotják.

Az operátorok nemes munkát végeznek: magányos emberek ezreinek életét könnyítik meg azzal, hogy névtelenül beszélgethetnek olyanokkal, akikkel csak akarnakl.

Folyamatosan keressük csapatunkba a rátermett chat operátorokat. Annyit dolgozhatsz, amennyi épp jól esik – fizetésedet a beszélgetések száma alapján kapod.

Szinte mindenről beszélhetsz a partnereiddel: az olyan mindennapos témáktól kezdve, mint a sport, az időjárás, az álmok vagy fantáziálgatás, egészen a felnőtt tartalomig, bármivel találkozhatsz. Nyitottnak kell lenned az ügyfelekkel.

Chat operátorként ez vár rád:

 • 100%-os névtelenség (minden írásban történik, nincs kamera, sem hangos beszéd) 
 • Önállóan, teljesen rugalmas beosztással végezhető munka
 • Ha sokat dolgozol, többet kereshetsz
 • Segíthetsz olyanokon, akik magányosak és beszélgetőtársra vágynak

Érdekel az otthoni munkalehetőség, amit kínálunk? Nézd meg a részleteket és jelentkezz itt.

Keressünk hozzánk illő otthoni munkát!

Olyan otthonról végezhető munkát keresel, amely minden téren megfelelő számodra? Nem számít, hogy online munkáról, otthon végezhető munkáról vagy bármi hasonlóról legyen szó, mindenképpen olyat keress, amely összeegyeztethető a magánéleteddel.

Az otthoni munka és a távmunka korlátlan lehetőségeket nyújt. A rugalmas munkaidőnek köszönhetően a szokásosnál nagyobb mértékben meghatározhatod, mikor dolgozol. Ha te is olyan vagy, aki például késő éjszaka vagy hajnalban pörög a legjobban, akkor az otthoni munka lehetőségével saját időbeosztás mellett kereshetsz pénzt!

Ha nem igazán bírsz meglenni egy irodában, akkor is tudsz megélhetést biztosítani magadnak az ilyen távmunkás lehetőségekkel.

Nagyszerű hír, hogy a munkáltatók egyre több alkalmazottat engednek, sőt bátorítanak a távmunkára, így minden arra utal, hogy ez a lehetőség sokáig megmarad!